Katero leseno okno izbrati?

Glede na želje, potrebe in možnosti lahko izbirate med lesenimi okni debeline 68, 78 ali 92 mm.

Okna so izdelana iz kakovostnega lepljenega, z zunanje in notranje strani dolžinsko nespojenega lesa: smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija.

Les je zaščiten z odpornimi in okolju prijaznimi premazi na vodni osnovi. Zaščiteni so vsi V spoji in čelni les.

Vgradnjo lesenih oken izvajajo naše lastne montažne skupine.

Lesena okna Natur

V kolikor želite čimbolj naraven izgled vašega doma, naraven material pa želite čutiti tudi na otip, so okna iz linije NATUR prava izbira za vas. Okna iz omenjenega programa so izdelana iz večslojno lepljenega masivnega lesa, zaščitenega z lazurnimi premazi, ki so dobavljivi v več barvnih odtenkih.

Za izdelavo se uporabljajo različne vrste lesa in sicer od smreke, jelke, bora, hrasta do merantija. Poleg vsega naštetega lahko izbirate med tremi različnimi debelinami okvirjev. Skratka, neskončno možnosti za izdelavo oken po vaših željah.

Za dodatno zaščito lesenega okvirja so na oknih nameščeni aluminijasti odkapniki.

Lesena okna Elegant

Kot že samo ime pove okna iz linije ELEGANT odlikuje prefinjen izgled, ki ga zagotavljajo ALU obloge, nameščene na zunanji strani okna. Poleg tega pa ALU obloge zaščitijo lesen okvir pred škodljivimi vremenskimi vplivi. Vzdrževanje okna je tako zmanjšano na minimum.

Za izdelavo oken iz linije ELEGANT se uporablja različne vrste lesa in sicer od smreke, jelke, bora, hrasta do merantija. ALU obloge so prašno lakirane po RAL lestvici, leseni okvir pa z lazurnimi premazi, ki so dobavljivi v več barvnih odtenkih.

Lesena okna Supreme

Z nakupom oken iz serije SUPREME dajete vedeti, da ne sklepate kompromisov. S serijo SUPREME dobite le najboljše. Vrhunsko oblikovanje, odlično tesnenje, najnovejše tehnološke rešitve, neskončne možnosti… Vse to v seriji SUPREME.

Okna so izdelana iz večslojno lepljenega masivnega lesa smreke, jelke, bora, hrasta ali merantija.

V kolikor gradite pasivno hišo potem izberite pasivna okna. Serija SUPREME je dobavljiva tudi s posebej oblikovano vrsto lepljenega lesa zapolnjenega z trdo izolativno poliuretansko peno.
Lesen okvir je z zunanje strani v celoti prekrit z aluminijasto oblogo, ki je oblikovana po sodobnih oblikovalskih smernicah. Ravne linije so na oknu SUPREME še bolj izpostavljene, saj sta liniji okvirja in krila poravnani. Trajnost okna je z omenjeno oblogo povečana na maksimum, potreba po vzdrževanju pa zmanjšana na minimum.

Okna SUPREME bodo v ponos vsakemu novemu lastniku.

Steklo

Glede na potrebo lahko izbirate med stekli, ki nam ponujajo različne toplotne, zvočne, varnostne, sončno zaščitne in estetske lastnosti. Pri oknu Termoplus je standardno vgrajena dvoslojna zasteklitev, pri vseh ostelih tipih oken troslojna zasteklitev.

Okovje

V okna je vgrajeno okovje uglednega svetovnega proizvajalca. Omogoča nam enoročno odpiranje po horizontalni in vertikalni osi ter nagibno drsno odpiranje. Lepoto lesa lahko poudarimo z izbiro skritega okovja.

Tehnične lastnosti lesenih oken

NATUR 68 NATUR 78 NATUR 92 ELEGANT 68 ELEGANT 78 ELEGANT 92 SUPREME NATUR SUPREME CONCEPT SUPREME SOLUTION
Debelina okvirja in krila 68/68 mm 78/78 mm 92/92 mm 84/84 les+alu 95/95 les+alu 109/109 les+alu 95/95 les+alu 110/110 les+alu 95/95 les+alu
Standardno vgrajeno steklo  Ug=1,0W/m2K Ug=0,6W/m2K Ug=0,5W/m2K Ug=0,6W/m2K Ug=0,5W/m2K Ug=0,5W/m2K Ug=0,5W/m2K Ug=0,5W/m2K Ug=0,5W/m2K
Toplotna izolativnost okna s standardnim steklom Uw=1,2 W/m2K Uw=0,87 W/m2K Uw=0,78 W/m2K Uw=1,2 W/m2K Uw=0,76W/m2K Uw=0,75W/m2K Uw≤0,8W/m2K Uw≤0,8W/m2K Uw≤0,7W/m2K
Več Več Več Več Več Več Več Več Več