Kaj pomeni pri steklu oznaka 4/16/4?

Gre za sestavo izolacijskega stekla debeline 24 mm, ki je sestavljeno iz 4 mm stekla, 16 mm distančnika ter 4 mm stekla. Medstekelni prostor je polnjen z argonom.

 

Balkonska vrata se težko zapirajo. Kaj naj naredim?

Predvsem večji elementi, kot so velika enokrilna okna, balkonska vrata, drsna vrata ter vhodna vrata se zaradi velike teže rahlo povesijo. To je dovolj, da se ne zapirajo več tako tekoče. Vendar ne skrbite. Če ste spretni z rokami, lahko večino stvari postorite kar sami, saj lahko z imbus ključem dokaj enostavno nastaviti okovje na normalno uporabnost (kot je navedeno v navodilih za vzdrževanje). Lahko pa nas seveda pokličete in se bo naš strokovnjak oglasil pri vas in težavo brezplačno odpravil.

 

Na našem belem oknu se je na profilu pojavila praska. Kaj lahko naredim?

Na voljo imamo posebno polirno pasto, ki vam omogoča, da se znebite poškodb, ki so nastale na vašem profilu.

 

Kako se vzdržuje PVC okna in vrata?

Priporočamo, da se premične dele okovja 1x letno naolji. Okna in vrata se lahko čisti le s tekočimi neabrzivnimi čistili. 1x letno priporočamo tudi premaz gumijastih tesnil z glicerinom. Set za vzdrževanje PVC oken in vrat je na voljo tudi v našem razstavnem salonu.

 

Kakšna je pri vhodnih vratih razlika med okovjem s tritočkovnim in pettočkovnim zaklepanjem?

Pri tritočkovnem zaklepanju se sprostijo v trenutku zaprtja vrat tri, na različnih višinah nameščeni zapahi, kar poleg izboljšanja varnosti zagotavlja brezhibno tesnjenje vrat.

Pri pettočkovnem zaklepanju pa se sprosti v trenutku zaprtja vrat le en zapah, preostali štirje zapahi pa se sprostijo samo v primeru, ko so vrata zaklenjena s ključem.
V Roletarstvu Bayer v vhodna vrata standardno vgrajujemo okovje s tritočkovnim zaklepanjem, na željo kupca pa lahko vgradimo tudi cenejše okovje s pettočkovnim zaklepanjem.

 

Kakšno okovje vgrajujete v PVC vrata?

Pri vhodnih vratih uporabljamo okovje GU oz. WinkHaus-automatic, ki v trenutku zaprtja vrat sprosti tri (v različnih višinah) nameščene zapahe, kar poveča varnost ter poskrbi za brezhibno tesnjenje vrat. Vrata s serijsko vgrajeno trojno zatesnitvijo nudimo v najrazličnejših tipih v beli barvi in lesnih dekorjih, s čimer lahko zadovoljite vašemu okusu in želji po individualnosti. Opremljena so z varnostno kljuko ter ALU pohodnim pragom s termično zaporo.

 

Kakšno okovje vgrajujete v PVC okna?

Pri okovanju oken uporabljamo okovje nemškega proizvajalca WinkHaus, ki slovi kot eden najboljših proizvajalcev okovja za stavbno pohištvo. V pvc okna vgrajujemo njihovo najnovejše varnostno okovje ActivPilot s sivo prevleko, ki ne škoduje okolju. Posebnost okovja je velika fleksibilnost, estetika, varnost pred vlomom ter preprosta uporaba in vzdrževanje.
Poudariti veljam da že serijsko nudimo:

  • adapterje za večstopenjsko prezračevanje, ki omogočajo, da okensko krilo nagibate pod različnimi koti,
  • dodatni element za pozicioniranje krila in preprečevanje napačnega odpiranja,
  • varnosti sistem, ki preprečuje nasilni dvig krila ob zaprtem oknu,
  • prašno lakirano aluminijasto kljuko.
 

Kaj pomenijo posamezne oznake “U”?

Čim manjša je toplotna prehodnost snovi, tem manjši je prehod toplote skoznjo in tem manjše so toplotne izgube. Če primerjamo dve različni okni glede na njuno toplotno prehodnost, je boljše tisto okno, ki ima nižjo vrednost “U”, torej prevaja manj toplote ali, povedano drugače, je boljši toplotni izolator. Toplotna izolativnost oz. prehod toplote se meri v Watih na kvadratni meter Kelvina (W/m2K), koeficient pa nam pove količino toplotne energije, ki pri temperaturni razliki 1°K (oz. 1°C) prehaja skozi površino 1m2.

Uw= UOKNO Običajna skupna toplotna prehodnost okna znaša Uw=1,3 W/m2K ali manj. Nižji kot je koeficeint toplotne prehodnosti, bolj je okno toplotno izolativno.

Ug = USTEKLO Dobre izvedbe zasteklitve omogočajo toplotno prehodnost Ug=1,1 W/m2K, pa tudi nižjo do Ug = 0,8 W/m2K in 0,5 W/m2K. S posebnimi izvedbami je moč doseči tudi nižje vrednosti, vendar cena zasteklitve nesorazmerno narašča. V Roletarstvu Bayer standardno vgrajujemo steklo od Ug=1,0 W/m2K do Ug=0,5 W/m2K (odvisno od izbranega modela oken).

Uf = UPROFIL Ker v skupno toplotno prehodnost nekaj pripomore tudi okvir, je dobro vedeti, kateri okvir je boljši po tem pogledu. Ustrezni so profili s skupno debelino 7 centimetrov ali več. Okvir iz lesa iglavcev ima toplotno prehodnost od 1,5 do 1,8 W/m2K. Toplotna prehodnost plastičnega okvira je odvisna od števila zračnih komor. Trikomorni profili imajo toplotno prehodnost okoli 1,6 W/m2K, petkomorni 1,3 W/m2K, šestkomorni profili in osemkomorni pa dosegajo še nižjo toplotno prehodnost.

 

Kaj pri steklu pomeni oznaka 1,0 W/m2K?

Z vgradnjo stekla 1,0 W/m2K je toplotna izolativnost stekla za približno 10% boljša od stekla Ug=1,1 W/m2K, kar posledično vpliva tudi na nižje stroške ogrevanja.

 

Kakšni so roki dobave?

Glede roka dobave se pogovorite z našim komercialistom. Prizadevali si bomo, da vam bomo dostavili pvc okna v čim krajšem času. Naši dobavni roki so okvirno od 20 – 35 dni.

 

Kakšen je postopek, če razmišljamo o nakupu oken pri Roletarstvu Bayer?

Pokličite nas na telefonsko številko (07) 30 80 210 ali (040) 202 868, povejte svoje želje in dogovorili se bomo za obisk našega komercialista na vašem objektu, kjer vam bo svetoval, opravil izmero in pripravil ponudbo. Ogled in svetovanje sta brezplačni. Če ogleda ne želite, nam sporočite mere vaših oken in svoje želje, da vam pripravimo okvirno ponudbo.

 

Koliko stane okno?

Cena pvc okna je odvisna od dimenzije pvc okna, vrste profila, barve profila, vrste stekla, načina odpiranja (klasično odpiranje, drsno), vrste montaže (zamenjava starih oken, novogradnja), potrebe po drugih dodatkih (npr. senčila, okenske police, vrsta kljuke…). Pokličite nas in pripravili vam bomo brezplačno ponudbo.