Širok izbor senčil Roletarstva Bayer

Senčila nam polepšajo videz naše ali stanovanja, prav tako pa nas ščitijo pred vremenskimi vplivi, pred radovednimi pogledi in v kombinaciji s komarniki tudi pred nadležnim mrčesom. Rolete pa nas še dodatno varujejo pred vlomilci.

S senčili želimo ustvariti prijetno bivalno ugodje, kar pomeni tako termično kot vizualno udobje v prostoru. Pregrevanje lahko preprečimo s senčili na zunanji strani okna, kjer preprečimo sončnim žarkom dostop do stekla in s tem pregrevanje notranjosti objekta. Pri tem imamo na voljo senčila z različno stopnjo transparentnosti oz. zasenčenosti. Pri zunanjih žaluzijah je denimo ta transparentnost večja, kot na primer pri roletah, katere pa so varnejše in toplotno izolativnejše.

Notranja senčila so v večji meri namenjena zaščiti pred radovednimi pogledi in služijo dekoraciji prostora.

Naša ponudba senčil

V Roletarstvu Bayer vam nudimo dobavo in vgradnjo vseh vrst senčil:

  • ALU žaluzije
  • Rolete
  • Tende
  • Lamelne zavese
  • Komarniki
  • Roloji

Notranje ALU žaluzije

Lamele so aluminijaste v skoraj stotih barvnih odtenkih, primerne so tako senčenje kakor tudi dekoracijo prostora. Izvedba je možna na pravokotnih, poševnih ali ločnih oknih.

Zunanje ALU žaluzije

Lamele pri zunanjih aluminijastih žaluzijah imajo zaobljene robove, vodene so v stranskih ALU vodilih, zaradi česar žaluzija ni občutljiva na sunke vetra. Lamele so dobavljive v različnih širinah in oblikah. Žaluzijo upravljamo z monokomandno palico, možna pa je tudi izvedba z motornim pogonom, katerega upravljamo preko zidnega ali daljinskega stikala. Žaluzije so lahko nadometne (z ALU oblogo se prikrije pritrdilni mehanizem), ali podometne izvedbe, kjer je mehanizem skrit v fasadi.

Rezultat najnovejših estetskih trendov je nova linija žaluzij z imenom KRATER, kjer se lahko pritrdilni kakor tudi vodilni mehanizem popolnoma skrije v fasado.
Z zunanjimi žaluzijami Roletarstva BAYER bo v vaš dom posijalo toliko sonca, kolikor boste želeli vi.

Žaluzije so primerne tako za stanovanjske kot za poslovne prostore.

PVC rolete

Rolete narejene iz PVC-ja so dober toplotni in zvočni izolator ter zaščita okna pred zunanjimi vplivi. Vgradnja je izvedljiva pred ali po izvedbi fasade. Standardno nudimo ALU vodila s ščetkami, katere zagotavljajo tišje delovanje. Na voljo je široka barvna paleta.

ALU rolete

Pri roletah iz aluminija govorimo o lamelah, ki so narejene iz aluminija, polnjene z izolacijsko peno, govorimo o roletah, ki imajo odlično zvočno in toplotno izolacijo in trdnost. ALU roleta nam lahko hkrati služi kot protivlomna zaščita, saj jih je moč nadgraditi z varnostnimi zaklepi. Na voljo je široka barvna paleta, ter različni pogoni (klasični avtomat s trakom, monokomanda palica, motor s stikalom, dalinskim vodenjem…). Vgradnja je izvedljiva pred (podometna) ali po izvedbi fasade (nadometna izvedba).

Nadokenske rolete

Ta vrsta rolet se običajno uporablja ob renovacijah stavb, kjer so obstoječe zidne odprtine pripravljene na način, da se zaboj nadokenske rolete z zunanje strani v celoti skrije v konstrukcijo stavbe. Zato jih odlikuje eleganten videz, za upravljanje le teh pa ni potrebno vrtanje okna zaradi traku za upravljanje. PVC zaboj je vedno izoliran, lamele pa so dobavljive tako v PVC kakor tudi ALU izvedbi.

Tende

Tende služijo kot odličen nadstrešek nad vašo teraso, na balkonom ali pa pred poslovnim prostorom - lahko tudi z napisom vašega podjetja ali dejavnosti.
Platna iz trpežnega materiala so na voljo v več barvnih vzorcih. Izredno kvalitetna nosilna konstrukcija je porok za večletno brezskrbno delovanje. Pogon je lahko ročni z monokomandno palico ali s pomočjo motorja.

Lamelne zavese

So praktična zaščita pred soncem, hkrati pa dajejo prostoru lep videz. Lamele so prevlečene z antistatičnim nanosom, ki preprečuje nabiranje prahu na njenih površinah. Najrazličnejše možne oblike zaves vam bodo pomagale zasenčiti še tako zapletena okna. Na voljo je široka izbira vzorcev in barvnih odtenkov.

Komarniki

Eno izmed najbolj preprostih in učinkovitih zaščit predstavljajo komarniki. Vsestranska zaščita vas in vaše družine pred vdorom vseh vrst insektov v notranjost vašega doma. Kljub temu pa vam ne omejujejo pogleda skozi okno. Nudimo vam rolo, kjer se mreža ob neuporabi enostavno navije v kaseto, krilne ali fiksne komarnike. Najnovejši komarniki v našem prodajnem programu so t.i. plisse komarniki. Ti zavzamejo malo prostora, največja prednost teh pa je v enostavni uporabi ter izredno dolgi življenski dobi.

Roloji

Rolo je izredni dekorativni dodatek k vašim oknom oz prostoru, saj so dobavljivi v več barvnih vzorcih. Preprečujejo nezaželene poglede v notranjost, hkrati pa ščitijo pred poletno pripeko.