komarniki roletarstva bayer nudijo zaščito

Komarniki so zaščita proti komarjem, muham in ostalim nadležnim insektom.

Okvir oziroma konstrukcija komarnika je izdelana iz nerjavečih aluminijastih profilov dobavljivih v različnih barvah, izbirate pa lahko med različnim tipom mrež (standardne mreže, alu mreže, mreže, ki zadržujejo cvetni prah…).

Vrste komarnikov

Fiksni komarniki

Ta cenovno ugodna različica je primerna za okna in vrata, ki jih odpirate zgolj zaradi prezračevanja. Komarnik vam vgradimo na zunanjo stran okenskega okvirja, po želji pa ga lahko enostavno odstranite in ponovno namestite. Glede na izvedbo komarnika ga lahko namestimo na okno z notranjosti objekta (kar je koristno predvsem v višjih nadstropjih) ali z zunanje strani objekta.

Pri fiksnih komarnikih so možni različni tipi pritrditve.

Rolo komarniki

Rolo omogoča, da komarnik po potrebi spustite in s tem preprečite vstop insektom v prostor oziroma ga po želji dvignete in pospravite v omarico (npr. pozimi). Izbirate lahko med samostojnim rolo komarnikom ali rolo komarnikom, ki je vgrajen v omarici skupaj z roletami oz. zunanjimi žaluzijami. Slednja izvedba je mogoča le v primeru istočasne montaže komarnikov in rolet oz. žaluzij. Vodila in kaseta so iz visokokakovostnega ekstrudiranega aluminija v različnih barvah. Mreža za komarnike je izdelana iz posebnih steklenih vlaken in je odporna na vremenske vplive.

Drsni komarniki

To vrsto komarnika priporočamo pri zaščiti pred insektom v primeru balkonskih oz. drsnih vratih večjih dimenzij. Drsni komarnik je sestavljen iz aluminijastih profilov, mreže in drsnih aluminijastih vodil, po katerih se drsni komarnik premika oz. drsi v horizontalni smeri, zapiramo pa ga lahko z zunanje ali notranje strani. Profili in vodila so na voljo v različnih barvnih odtenkih.

Vratni (nihajni, krilni) komarniki

Uporablja se za zaščito pred insekti na prehodih, ki jih pogosto uporabljate (vrata, ki na primer vodijo na balkon ali teraso). Vratni komarnik se odpira iz notranjosti objekta navzven. Nameščen je lahko na okvir obstoječih vrat ali na vodila rolet. Pritrdi se z navadnim ali vzmetnim pantom. Slednji poskrbi za samodejno zapiranje vratnega komarnika po odprtju. Vratni komarniki imajo tudi poseben magnetni sistem, ki onemogoča, da bi se vrata ob prepihu odprla. Ščetka, nameščena po vsem obodu okvirja vratnega komarnika, še dodatno zatesni morebitne odprtine ob straneh in s tem prepreči vstop mrčesu. Profili vratnih komarnikov so izdelani iz ekstrudiranga aluminija in so prašno barvani, kar izdelku daje trajnost in lep izgled. Izbor profilov je možen v različnih barvnih odtenkih.

Plise komarniki

Namenjen je zaščiti pred mrčesom za prehode na balkon ali teraso. Mrežica komarnika se zloži v paket in odpre kot harmonika. Komarnik je sestavljen iz prašno barvanih aluminijastih profilov v beli, rjavi ali sivi barvi, vzdržljivega mehanizma in plisirane mreže. Odpiranje in zapiranje je možno z notranje in zunanje strani. Plise komarnik se lahko vgradi na vse vrste vrat, saj zanj ni potrebno veliko prostega prostora.