Želite le delno zasenčiti prostor?

Želite le delno zasenčiti prostor?

Če potrebujete senčilo, ki ima podobno funkcionalnost kot rolete in pri tem omogoča tudi zvezno senčenje s pomočjo spreminjanja naklona lamel, je prava odločitev nakup ALU žaluzij. Izbirate lahko med notranjimi ALU žaluzijami, ki se jih vgradi na notranjo stran okenskega krila, in zunanjimi ALU žaluzijami, ki se jih vgradi na zunanjo stran okenskega okvirja.

Značilnosti zunanjih ALU žaluzij

  • Omogočajo senčenje prostorov, s čimer se zaščitimo pred nezaželenimi pogledi, kakor tudi pred sončnimi žarki v poletnem obdobju.
  • ALU zunanje žaluzije so odporne na veter, saj so vodene v stranskih ALU vodilih.
  • Možnost ročnega upravljanja ali z elektromotorjem, pri čemer lahko izbirate med upravljanjem s sprejemnikom na daljinsko vodenje, ročnim stikalom ali centralnim krmiljenjem (predhodno potrebne ustrezne električne inštalacije).
  • Dolga življenjska doba ALU lamel.
  • S spreminjanjem naklona ALU lamel se regulira vstop sončnih žarkov v prostor.
  • Zunanjo žaluzijo je možno izdelati skupaj z rolo komarnikom, ki se ga po potrebi lahko spusti in s tem prepreči vstop nadležnega mrčesa v primeru odprtega okna – prezračevanje.
  • Možna kasnejša vgradnja žaluzij na okenski okvir (menjava oken ni nujna).
  • Pestra izbira barv lamel.

Vrste zunanjih ALU žaluzij

Pri zunanjih ALU žaluzijah lahko izbirate med različnimi tipi žaluzij (C, Z in F). Pri žaluzijah C-65 in C-80 so lamele v obliki črke C, kar prispeva k mehkim in čistim linijam žaluzij, ki so enostavne za čiščenje. Pri žaluzijah C-65 so lamele široke 65 mm, pri žaluzijah C-80 pa so lamele širše (80 mm) in posledično so te redkejše, zaradi česar jih priporočamo zlasti za večje steklene površine.

Pri Z žaluziji ima lamela obliko črke Z, kar ji zagotavlja dodatno trdnost. Izbirate lahko med lamelami širine 75 mm in 90 mm. V vsako lamelo je vstavljena guma za tišje zapiranje, obenem pa je zagotovljena večja stopnja zatemnitve.

Pri zunanjih ALU žaluzijah poleg oblike lamel izbirate tudi med načinom vgradnje oz. tipom izvedbe.

Zunanje žaluzije z vidno masko – so primerne tako za novogradnjo kot tudi pri obnovi starejših objektov. Vgradnjo teh žaluzij namreč ni potrebno načrtovati vnaprej, saj se načeloma vgradijo po končani fasadi.

Zunanje žaluzije s podometno masko – se vgrajujejo na objekt po vgradnji oken in pred izdelavo fasade, zato je ta način vgradnje bolj primeren za novogradnje. Podometna maska je prekrita s fasado, tako da se te skoraj ne vidi.

Žaluzije Krater– odlikuje dovršenost in moderen izgled ter možnost vgradnje rolo komarnika, ki skupaj z žaluzijo tvorita zaključeno celoto. Kompletno žaluzijo vgradimo že pred fasado. Pri izvedbi fasad ni potrebno obdelovati špalet, saj masivno aluminijsko vodilo s strani pokrije večino špalete.

Na vašo željo vam lahko v vse ALU žaluzije vgradimo tudi rolo komarnik, ki ga po potrebi spustite in onemogočite vstop nadležnemu mrčesu.

Zunanje žaluzije lahko upravljate ročno ali z elektromotorjem, pri čemer lahko izbirate med upravljanjem s sprejemnikom na daljinsko vodenje, ročnim stikalom ali centralnim krmiljenjem (predhodno potrebne ustrezne električne inštalacije).