Komarniki so namenjeni zaščiti prostorov proti komarjem, muham in ostalim nadležnim insektom.
Nudimo več različnih tipov komarnikov. Vsem je skupno, da so izdelani iz trpežnih ALU profilov, ki so dobavljivi v različnih barvah. Izbirate lahko med različnim tipom mrež (standardne mreže, alu mreže, mreže, ki zadržujejo cvetni prah…).

fiksni komarnik

Fiksni komarniki

Ta cenovno najugodnejša različica komarnikov je primerna za okna, ki jih odpirate zgolj zaradi prezračevanja in skozi njih ne potrebujete dostopa do zunanjih polic, rož… Komarnik se namesti na zunanjo stran okenskega okvirja, po želji pa ga lahko enostavno odstranite in ponovno namestite.

Sestavljen je iz ALU profilov dimenzije 25x11mm, ter mreže iz steklenih vlaken, ki je na profil pritrjena z gumi tesnilom.

Nudimo več vrst fiksnih komarnikov, ki omogočajo različne pritrditve na okenski okvir. Glede na izvedbo komarnika, ga lahko namestimo na okno z notranjosti objekta (kar je koristno predvsem v višjih nadstropjih) ali z zunanje strani objekta.

Načini pritrditev fiksnih komarnikov

Fiksni komarniki pritrjeni z zaponkami

Komarnik se pritrdi na okvir z zaponkami. Število zaponk je odvisno od velikosti komarnika.
Komarnik se lahko pritrdi oz odstrani le z zunanje strani z enostavnim obratom zaponk. Te ostanejo na okvirju.

Fiksni komarniki pritrjeni z vzmetnimi zatiči

Komarnik se na okenski okvir pritrdi iz notranje strani objekta. Predhodno se v okvir oz vodila rolet izvrtajo luknje na mestu zatičev, nato se komarnik s pomočjo le-teh pritrdi na okvir. Komarnik  je enostaven za snemanje. Zaradi samega načina pritrditve komarnik, pri odprtem oknu izgubimo nekaj svetle površine te-tega.

Fiksni komarniki pritrjeni z nosilnimi profili

Za namestitev komarnika predhodno z zunanje strani na okenskega okvirja privijačimo t.i. »Z« nosilce. Komarnik nato enostavno namestimo/odstranimo z notranje strani objekta. Zato je primeren tudi za namestitev na okna v višjih nadstropjih.
Zaradi samega načina pritrditve komarnika, pri odprtem oknu izgubimo nekaj svetle površine te-tega.

Fiksni komarniki OVAL

Pri tem tipu komarnika ne rabimo posegati v konstrukcijo okna – vsako vrtanje odpade. Komarnik enostavno – z obratom zaponk, ki so pritrjene nanj, namestimo na okenski okvir.

Namešča se ga z notranje strani objekta.

Rolo komarniki

Rolo komarniki so najbolj razširjena zaščita vašega doma pred nadležnimi insekti. Zaradi enostavnega rokovanja, možnosti integriranja v roletni ali sistem žaluzij je izredno priljubljen med našimi kupci.

Z t.i. klik sistemom se komarnik avtomatsko aktivira in zatakne, ko ga pripeljemo v končni nivo.

Največja prednost rolo komarnikov je v tem, da se jih enostavno navije in pospravi v zaboj, ko zaščite ne potrebujemo.
Nudimo dva tipa rolo komarnikov in sicer;

Vertikalne – uporabljajo se predvsem za okna
Horizontalne – uporabljajo se za klasična balkonska ali drsna vrata

Drsni komarnik

Drsni komarniki so izredna zaščita pred insekti in so primerni za zaščito večjih svetlih površin – npr. pri drsnih stenah. So izredno enostavni za rokovanje, saj jih enostavno zadrsamo po ALU vodilih, ki jih predhodno privijačimo na okvir stene. Nudimo jih v treh barvah in sicer; beli, rjavi in sivi.

Njihova »slabost« je v tem, da so vidni, tudi ko jih ne potrebujemo.

Plisse komarniki

Še ena vrsta komarnikov, ki so primerni predvsem za zaščito večjih svetlih površin. Prednost pred ostalimi komarniki je v enostavni uporabi, izredno odporni mreži, enostavnem čiščenju in vzdrževanju. Komarnik je zelo ozek, zato je primeren tudi za naknadno vgradnjo med roletna vodila. Maksimalna velikost je do 350cm (dvojna izvedba) širine in 235cm višine.

Sestavljen je iz prašno barvanih aluminijastih profilov standardno v beli, rjavi ali srebrni barvi, ter odporne plisirane mreže.

Nizek prag (spodnji profil) omogoča nemoten prehod.