Notranje žaluzije so cenovno najugodnejša oblika senčenja. Poleg dekorativne funkcije z njihovo pomočjo zaščitimo dom pred morebitnimi radovednimi pogledi. Z enostavnim spreminjanjem naklona lamel reguliramo nivo prepustnosti sončne svetlobe v prostor. Aluminijaste lamele so široke 25mm, dobavljive pa so v različnih barvah. Upravljane žaluzij je ročno in sicer preko reduktorja – palice ali s pomočjo verižice. Dobavljive tudi v t.i. LESS LIGHT izvedbi, katera prepušča manj svetlobe, oz prostor bolj zatemni.

Classic - notranje žaluzije

So klasična izvedba notranjih žaluzij, katere so na trgu prisotne že desetletja. Žaluzije upravljamo s pomočjo pregibne palice (nagib lamel) in najlonske vrvice (dvig in spust lamel). Običajno jo namestimo pred notranje steklo in sicer med zasteklitvene letvice okna. So enostavne za vzdrževanje.

Dobavljive so tudi v verziji less light, pri katerih imajo lamele asimetrične luknjice za povezovalne vrvice. S tem dosežemo boljšo zatemnitev prostora.
Poleg klasičnih pravokotnih oblik je notranje žaluzije CLASSIC mogoče izdelati tudi za okna nepravilnih oblik.

IZO - notranje žaluzije

Žaluzije so estetsko bolj dovršene od linije Classic. Zgornja vodilna letev je izdelana na način, da očem popolnoma prekrije mehanizem v njej.

Upravljanje žaluzije je mogoče s pomočjo pregibne palice (naklon) in najlonske vrvice (dvig in spust) ali PVC verižice (naklon, dvig in spust). Slednje upravljanje je zamudnejše.

Tudi IZO žaluzije so dobavljive v prej omenjeni verziji less light.