Tako kot rolete, tudi zunanje žaluzije omogočajo senčenje prostorov, pri čemer objekt zaščitijo pred pregrevanjem zaradi sončnih žarkov, obenem pa nas varujejo pred nezaželenimi pogledi.

ALU žaluzije so projektirane z največjo skrbnostjo, sama oblika lamel in dovršena stranska vodila jim omogočajo maksimalno vetrno odpornost. Ob primernem vzdrževanju jih odlikuje tudi dolga življenjska doba.

Žaluzije so primerne tako za obstoječe, kakor za novozgrajene objekte.
Dobavljive so z različnimi tipi lamel, t.i. C, Z in CT. Pri žaluzijah C-65 in C-80 so lamele oblikovane v obliki črke C, ob straneh pa ojačane zaradi zavihkov. Omenjena zasnova prispeva k mehkejšim linijam žaluzij, ki so posledično enostavnejše za čiščenje. Kot že ime pove, so pri žaluzijah C-65 lamele široke 65 mm, pri žaluzijah C-80 pa 80 mm. Posledično so na enaki površini žaluzije omenjene lamele redkejše, zaradi česar jih priporočamo zlasti za senčenje večjih površin. Najnovejše pa so lamele tipa CT – prednost slednjih je nižji paket zloženih žaluzij.

Pri Z žaluziji ima lamela dodatni pregib, kar ji povečuje trdnost. Izbirate lahko med lamelami širine 75 mm in 90 mm. V vsako lamelo je zaradi tišjega zapiranja vstavljeno pvc tesnilo, obenem pa je zagotovljena večja stopnja zatemnitve.

Različne oblike lamel

Žaluzije lahko upravljamo ročno – preko monokomandne palice ali preko elektromotorja. Slednjega je moč upravljati preko stikala, daljinskega upravljalca, pametnega telefona ali preko centralnega krmiljenja (predhodno potrebne ustrezne električne inštalacije).

Prav tako kot rolete, so lahko tudi zunanje žaluzije dobavljive z vgrajenim rolo komarnikom. Tega se v primeru prezračevanja prostorov enostavno aktivira in s tem prepreči vstop nadležnega mrčesa v prostor.

Tako vodila, kot tudi lamele so dobavljive v pestri izbiri barv.

Lamela C-65 mm

Lamela C-80 mm

Lamela Z-75 mm

Lamela Z-90 mm

Krpan žaluzije

Zunanje žaluzije KRPAN so na trgu prisotne že dlje časa in posledično najbolj razširjena oblika zunanjih žaluzij. Njihova premišljena konstrukcija žaluzijam zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Lamele, ki so lahko različnih oblik in širin, so vodene v togih aluminijastih vodilih. Za lažje premikanje oz tišje delovanje so v vodila vstavljena PVC tesnila. Zgornji upravljalni mehanizem se skrije za vidno oz podometno masko/omarico.

VIDNE OMARICE

Zunanje žaluzije z vidno masko so primerne tako za novogradnje kot starejše objekte. Vgradnjo teh žaluzij namreč ni potrebno načrtovati vnaprej, saj se načeloma vgradijo po končani fasadi.

PODOMETNE OMARICE

Zunanje žaluzije s podometno masko se na objekt vgrajujejo po vgradnji oken, vendar pred izdelavo fasade, zato je ta način vgradnje bolj primeren za novogradnje.
Za kvalitetno izvedbo montaže je priporočljiva predhodna priprava okenskih odprtin, oz. oken samih, kot tudi njihove vgradnje (glede na prerez zidu). Podometna maska je prekrita s fasado, tako da se te praktično ne vidi.

Krater žaluzije

Žaluzije Krater – so nadgradnja sistema Krpan. Odlikuje jih dovršenost konstrukcije ter moderen izgled. Maske, kakor tudi vodila je moč prekriti s fasado in z njimi brez estetskih kompromisov zasenčiti objekt. Zaradi premišljeno oblikovanih vodil se lahko rolo komarnik vgradi tudi naknadno.

Zunanje žaluzije lahko upravljate ročno ali z elektromotorjem, pri čemer lahko izbirate med upravljanjem s sprejemnikom na daljinsko vodenje, pametnim telefonom, ročnim stikalom ali centralnim krmiljenjem (predhodno potrebne ustrezne električne inštalacije).

VIDNE OMARICE

Žaluzije so namenjene za montažo po končani fasadi in sicer tako za novozgrajene kot starejše objekte. Z širokim aluminjastim vodilom lahko skoraj v celoti prekrijemo stransko špaleto in poudarimo moderen videz okna. Lamele so dobavljive v vseh tipih in barvah. Isto velja tudi za omarice.

PODOMETNE OMARICE

Žaluzije se montira pred izdelavo fasade. Zaradi edinstvene konstrukcije lahko poleg maske s fasado prekrijemo tudi vodila. Podometne žaluzije KRATER so izredno elegantna rešitev za vaš dom, saj se po končani fasadi maske in vodil pravzaprav ne vidi, obenem pa ima žaluzija vse druge kvalitete žaluzije Krpan. Seveda je tudi tu možna vgradnja rolo komarnika.

Prednost podometne izvedbe je tudi v tem, da omogoča senčenje objekta že pred izdelavo fasade, saj se jih lahko montira takoj po vstavitvi oken.