Z roletami lahko povečamo protivlomno zaščito objekta. Že kot standard so vse rolete opremljene z varnostnimi vzmetmi, ki otežujejo nasilni dvig rolete iz zunanje strani. Z dodatki, kot so zapirala ali protivlomne vzmeti pa dosežemo še višjo stopnjo varnosti. Zapirala so nameščena v zaključni letvi z utorom, katere lahko ročno razmaknemo, ko je roleta v spodnjem položaju (te variante se ne sme uporabiti na roletah s pogonom na elektromotor) in s tem »zaklenemo« lamele.
Najelegantnejše povečanje varnosti pa omogočajo protivlomne vzmeti, katere so nameščene namesto klasičnih in ob spustu rolete to samodejno »zaklenejo«. Protivlomne vzmeti se lahko uporabi le na roletah s pogonom na monokomando ali elektromotor.

Značilnosti rolet

 • aluminijaste lamele, polnjene s poliuretansko peno, so znane po svoji trajnosti,
 • elegantna aluminijasta vodila,
 • na voljo je ročno upravljanje (preko navijalnega avtomata ali monokomandne palice), oz. upravljanje z elektromotorjem (s sprejemnikom za daljinsko vodenje, ročnim stikalom, pametnim telefonom ali centralnim krmiljenjem (potrebne ustrezne električne inštalacije)),
 • spuščene rolete povečajo protivlomno zaščito,
 • možnost povečanja protivlomne zaščite z zapirali ali varnostnimi vzmetmi
 • nudijo dodatno toplotno izolativnost (spuščene rolete pozimi zadržujejo toploto, poleti pa preprečujejo pregrevanje prostorov zaradi sonca),
 • možnost vgradnje integriranega rolo komarnika, ki ga po potrebi aktivirate in s tem onemogočite vstop nadležnemu mrčesu
 • enostavno vzdrževanje oz. čiščenje
 • vgrajeno imajo posebno zaščito proti nasilnemu dvigu lamel.
 • Na voljo so različni barvni odtenki lamel, omaric ter vodil

PREDOKENSKE ROLETE

Namenjene so naknadni vgradnji na zunanji okenski okvir. Vgradnjo teh rolet ni potrebno načrtovati v naprej, saj se le-te vgradijo po končani fasadi. Primerne so tako za novogradnje kot tudi starejše objekte.

Izbirate lahko med ALU lamelami, polnjenimi s poliuretansko peno, ali PVC lamelami. Na voljo so različni barvni odtenki lamel, omaric, vodil kot tudi zaključnih letev. Vse omarice so izdelane iz ALU pločevine, zato jih odlikuje lep izgled, ter velika obstojnost pred vremenskimi vplivi. Rolete lahko upravljate ročno preko avtomata ali monokomandne palice, lahko pa se odločite tudi za upravljanje preko elektromotorja.

 

 • z ALU ali PVC lamelami
 • ALU vodila
 • Možnost integriranega komarnika
 • z ročnim ali električnim upravljanjem
 • v različnih kombinacijah barv lamel, omaric, vodil in zaključne letve
 • različne oblike zabojev
ALU LAMELA
PVC LAMELA

Predokenske vidne rolete
45° rob

Predokenske vidne rolete polokrogla omarica

Predokenske vidne rolete soft okrogla omarica

Predokenske podometne rolete

Predokenske podometne rolete so odlična izbira senčil za vašo novogradnjo.

Na objekt se vgrajujejo po montaži oken in pred izdelavo fasade, zato so bolj primerne za novo zgrajene objekte.
Podometna omarica se prekrije s fasado, tako, da se je skoraj ne vidi, zaradi česar ne vpliva na zunanji izgled objekta. Od omarice je viden le spodnji – t.i. servisni pokrov, ki omogoča morebitni kasnejši servis. Izbirate lahko med ALU lamelami, polnjenimi s poliuretansko peno, ali PVC lamelami. Na voljo so različni barvni odtenki lamel, omaric, vodil kot tudi zaključnih letev. Rolete lahko upravljate ročno – preko avtomata ali palice, lahko pa se odločite tudi za upravljanje preko elektromotorja.

Nudimo dve obliki omaric in sicer z 20° ali 90° robom, pri kateri je spodnji servisni pokrov iz ekstruduranega aluminija. Na vašo željo lahko izdelamo tudi rolete z vgrajenim rolo komarnikom.

Predokenska podometna roleta z 90° omarico

Predokenska podometna roleta z 20° omarico

Nadokenske rolete

So odlična izbira za novogradnje ali za objekte ki se obnavljajo.
Sama vgradnja rolet se izvaja istočasno z vgradnjo oken (naknadna vgradnja ni mogoča), montira pa se jih nad okenskim okvirjem. Omogočajo maksimalno toplotno izolacijo (okenskega profila ni potrebno prevrtati zaradi prenosa traku) ter eleganten izgled. Roletne omarice se namreč namestijo za betonski zob oz. fasado, tako da se jih z zunanje strani ne vidi. Z notranje strani pa je lahko omarica vidna v celoti, ali pa se jo prekrije z mavčno kartonsko ploščo. Na ta način dosežemo izredno dovršen videz celotnega okna. Servisni pokrov omogoča enostaven dostop do mehanizma rolete z notranji strani objekta. Izbirate lahko med ALU lamelami, polnjenimi s poliuretansko peno, ali PVC lamelami. Na voljo so različni barvni odtenki lamel, omaric ter vodil.

MULTI-ROLLBOX

Osnovna izvedenka nadokenske rolete se ponaša z elegantnim videzom ter čvrsto konstrukcijo. PVC roletni zaboj je s notranje strani dodatno toplotno izoliran. Dimenzija zaboja znaša 200x230mm, dobavljiv pa je v različnih barvah oz lesnih dekorjih.

Nadokenska roleta MULTI-ROLLBOX je primerna za vse vrste oken, različnih debelin. Rolo komarnik, ki ga na željo vgradimo v zaboj, dodatno poveča uporabnost rolete.
V primeru namestitve rolete na okno, ki ni debelejše od 73mm, lahko čelno stran notranjega zaboja prekrijemo z mavčno ploščo. Servisni pokrov je v tem primeru nameščen s spodnje strani.

Rolete INLINE 225

Nadgradnja sistema multi-rollbox je nadokenska roleta INLINE 225. Ta se ponaša z boljšo toplotno izolativnostjo, predvsem pa z možnostjo t.i. podometne vgradnje pri sodobnih oknih večjih debelin (do 94mm). Toplotna prehodnost omarice s standardno izolacijo (EPS 70) je 0,87W/m2K, z izboljšano (EPS 100 NEOPOR) pa 0,77W/m2K. Zunanje dimenzije omarice so 225 x 230mm.

Roletni sistem omogoča poljubni zamik vodil, vključno z rolo komarnikom.