Žaluzije so senčila izdelana iz vodoravnih aluminijastih lamel različnih oblik, katere po želji nagibamo, spuščamo oz. dvigujemo. V primerjavi z roletami je njihova največja prednost v tem, da kljub spuščenim lamelam, s pomočjo nagiba le-teh prostor ne zatemnimo v popolnosti.

Zunanje žaluzije

Lamele pri zunanjih aluminijastih žaluzijah imajo zaobljene robove, vodene so v stranskih ALU vodilih, zaradi česar žaluzija ni občutljiva na sunke vetra. Lamele so dobavljive v različnih širinah in oblikah. Žaluzijo upravljamo z monokomandno palico, možna pa je tudi izvedba z motornim pogonom, katerega upravljamo preko zidnega ali daljinskega stikala. Žaluzije so lahko nadometne (z ALU oblogo se prikrije pritrdilni mehanizem), ali podometne izvedbe, kjer je mehanizem skrit v fasadi.

Rezultat najnovejših estetskih trendov je nova linija žaluzij z imenom KRATER, kjer se lahko pritrdilni kakor tudi vodilni mehanizem popolnoma skrije v fasado.
Z zunanjimi žaluzijami Roletarstva BAYER bo v vaš dom posijalo toliko sonca, kolikor boste želeli vi.

Žaluzije so primerne tako za stanovanjske kot za poslovne prostore.

Notranje žaluzije

Lamele so aluminijaste, dobavljive v skoraj stotih barvnih odtenkih, primerne so tako senčenje kakor tudi dekoracijo prostora. Izvedba je možna na pravokotnih, poševnih ali ločnih oknih.